Oldalak

2013. április 30., kedd

Leállt az összes PESA Szegeden - I. rész

Kivonta a PESA villamosokat a forgalomból hétfőn délután az SZKT.

Tóth István Tibor ügyvezető tájékoztatása szerint a folyamatos meghibásodások – közöttük fékhibák – miatt, elővigyázatosságból hoztak ilyen súlyos döntést. Az ügyvezető elmondta, az üzembehelyezés óta Szegeden tartózkodó lengyel szervizcsapat nem boldogult a hibákkal, ezért a lengyelországi gyártótól várnak még szakembereket, akik várhatóan kedden érkeznek Szegedre. Amíg velük együtt más döntésre nem jutnak, addig a Tatrák szolgálják az utasokat.

Határozatlan ideig tehát ritka látvány lesz ez.
A szerző felvételei.
Mint ismert, az új villamosok tavaly márciusban álltak forgalomba, a flotta sikeresen teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgáját, a lengyel gyártó 3 évig teljes körű garanciát vállalt. Júliusban az ajtók és fékek hibáiról írtunk, a beruházó Szeged Pólus illetékese akkor azt mondta, a hibák beleférnek az új villamos beüzemelésénél előforduló hibák kategóriájába.

Szeptemberben arról tudósítottunk, hogy több Pesa a szervizben áll fékhibák miatt (a szegedi új villamosok fékberendezését a világ legtöbb fékrendszerét gyártó Knorr Bremse szállította).


A közlekedési cég ügyvezetője hétfőn azt mondta lapunknak, a lengyel szakértőkkel folytatott konzultáció után, legkorábban kedden délután remél információt a minden közlekedőt foglalkoztató kérdésben - írja a Delmagyar.hu.