Oldalak

2012. október 27., szombat

Október 28-30. között terelve közlekednek a Honvéd téri autóbuszok

A Tisza Volán tájékoztatása:

"Tájékoztatjuk az utazóközönséget, hogy Szegeden a Földváry utcai villamosvasúti átjáró felújítása miatt 2012. október 28-án (vasárnap), október 29-én (hétfő) és október 30-án (kedd) a 10-es, 20A, 36-os, 36H és 36Y-os jelzésű autóbuszok nem tudnak a Honvéd térre behajtani, emiatt a 10-es, 20A, 36-os, 36H és 36Y-os jelzésű autóbuszvonalakon az alábbi forgalmi változások lépnek életbe:

10-es jelzésű autóbuszvonal

A Tarján, Víztorony tér felöl érkező 10-es jelzésű autóbuszok a teljes útzár ideje alatt csak a „Dugonics tér (Tisza Lajos krt.)” megállóhelyig közlekednek. A Tarján, Víztorony tér felé visszainduló járatok ezen megállóból indulnak, majd a Dugonics téri körforgalomban fordulnak vissza. A járatok bazaltbetonozási munkálatok miatt a Centrum Áruház irányú „Dugonics tér (Tisza Lajos krt.)” megállóhelyen sem állnak meg.
Tekintettel arra, hogy a „Dugonics tér (Tisza Lajos krt.)” megállóhelyen a hosszabb idejű várakozás nem oldható meg, ezért a Tarján felöl érkező autóbuszok a ki- és beszállítást követően (kb. 1 perc várakozás) visszaindulnak Tarján felé. A vissza irányú járatok így az eredeti időfekvésükhöz képest kb. 5 perccel korábban közlekednek. A terelőútvonalon közlekedő járatok a „Honvéd tér” és „Dugonics tér” megállóhelyeket nem érintik.

20A jelzésű autóbuszvonal

A Petőfitelep, Fő tér felöl érkező 20A jelzésű autóbuszok a teljes útzár ideje alatt csak a „Dugonics tér (Tisza Lajos krt.)” megállóhelyig közlekednek. A Petőfitelep, Fő tér felé visszainduló járatok ezen megállóból indulnak, majd a Dugonics téri körforgalomban fordulnak vissza. A járatok bazaltbetonozási munkálatok miatt a Centrum Áruház irányú „Dugonics tér (Tisza Lajos krt.)” megállóhelyen sem állnak meg.

Tekintettel arra, hogy a „Dugonics tér (Tisza Lajos krt.)” megállóhelyen a hosszabb idejű várakozás nem oldható meg, így a járatok ezért a Petőfitelep felöl érkező autóbuszok a ki- és beszállítást követően (kb. 1 perc várakozás)visszaindulnak Petőfitelep felé. A vissza irányú járatok így az eredeti időfekvésükhöz képest kb. 8 perccel korábban közlekednek. A terelőútvonalon közlekedő járatok a „Honvéd tér” és „Dugonics tér” megállóhelyeket nem érintik.

36-os, 36H és 36Y jelzésű autóbuszvonal

A Kiskundorozsma felöl érkező járatok a … – Kálvária sgt. – Tisza Lajos krt. – Semmelweis utca – Klinikák, végállomás terelőútvonalon közlekednek. A terelőútvonalon közlekedő járatok a Honvéd tér végállomást nem érintik, a terelőútvonalon a „Honvéd tér (Tisza Lajos krt.)”, „Aradi vértanúk tere (Boldogasszony sgt.)” és „Klinikák” megállóhelyen állnak meg. A járatok a kiskundorozsmai végállomásokról változatlan menetrendi indulási időpontokban indulnak.

Kiskundorozsma felé induló járatok a Klinikák – Semmelweis utca – Markovits utca – Vitéz utca – Szentháromság utca – Tisza Lajos krt. – Kálvária sgt. – … terelőútvonalon közlekednek. A terelőútvonalon közlekedő járatok a „Honvéd tér” megállóhelyet nem érintik. A Kiskundorozsma felé közlekedő járatok a Klinikák megállóhelyről a Honvéd téri indulási időpontokhoz képest kb. 3 perccel korábban indulnak, így a járatok a Dugonics tértől az eredeti időfekvésükben közlekednek.

Tájékoztatjuk továbbá utasainkat, hogy 2012. október 28-án (vasárnap) vágányzár miatt a 4-es villamosvonal Anna-kút – Kecskés szakaszán villamospótló autóbuszok közlekednek. A Tarján – Anna-kút között közlekedő villamosok az Anna-kúti csomópontban tolatással fordulnak meg, emiatt 2012. október 28-án (vasárnap) a Dugonics tér felé közlekedő 10-es és 20-as jelzésű autóbuszok a közös közösségi sávot a Tisza Lajos krt. – Kálvin tér (Madách utca) kereszteződésében elhagyják. A szélső, az egyéni gépjárművek számára szolgáló sávban közlekedő autóbuszok a Dugonics tér irányú „Anna-kút (Tisza Lajos krt.)” elnevezésű megállóhely helyett a Kálvin tér 2. szám – a református templom („kakasos templom”) – előtt kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a közös közforgalmú közlekedés sávra az Anna-kúti csomópont után hajtanak vissza."